Home Grown Music

PelleSvensson.se

HOME GROWN MUSIC

I julklapp till mig själv köpte jag en kassettbandspelare som kan överföra gamla kassettband till datorn. Denna sidan riktar sig främst (och troligen endast) till er som är närmast sörjande, d.v.s. alla oss som själva var med och spelade när det begav sig.

 

Nedan finner ni denna musikeskatt i bakvänt kronologisk ordning med de nyaste skatterna först, nämligen Mr Greens Plug & Play Orchestra , Hässleholmsbaserat band från tidigt 2000-tal med Paul Axelsson som kapellmästare. En god vän och en musikalisk eldsjäl som lärt mig att blues inte tvunget måste bestå av tre accord och vagga en till sömns :-)

 

För att sen förklara får man börja nedifrån. Jag lärde mig spela instrument i kommunala musikskolan av Börje Zaunders, som för övrigt kommer från Hässleholm och var känd av många som en av två musikhandlare i stan. (Som kuriosa kan nämnas att det visade sig vara hans son som tills nyligen stod för cykelaffären i stan, där jag brukade laga min cykel. Världen är liten...)

 

I kommunala musikskolan böjade man med blockflöjt och till skillnad från vännen Fredrik, för vem det körde ihop sig redan på Blåbärsvisan och han blev ombedd att spela fotboll istället, så avancerade jag så småning om till Baryton (en mindre tuba, som har en klang likt en trombon). Konkurrensen på just Baryton var nog liten, varför jag snart fick spela i ungdomsorkestern och sedan i Markaryds musikkår.

 

Tillsammans med några vänner från musikkåren bildades sextetten Luhrbrasset. Första spelningen var 1985(?) på Föreningsbankens högtidliga öppnande på affärsområdet Luhrpasset i Bilemas stora nya affärslokal Strömsnäsbruk.

 

Året innan träffade jag i Centerns Ungdomsförbund Roland Klasson från Ljungby, (som numera är känd som revy- och nöjeskung i Göinge) och jag tror det var på bussresan upp till Rikstinget i Haparanda som vi med gitarren i hand inledde duon Sunnerboys.

 

Sunnerboys utvecklades till en trio, när Sussie från Lidhult började spela med oss och vi bytte namn till U-NO (utan X). Ganska snart började min barndomsvän Anders Friberg, som också spelade i Luhrbrasset, spela trummor. Markus Lönnqvist tillkom snart på gitarr och Friberg köpte en elbas, så det blev snart till att hitta en ny trmmnis. Tillsammans blev vi Food 4 Thought.

from the heart

2001-2002

 

Hässleholmsbaserat bluesband med Paul Axelsson som gitarrist, kapellmästare och sångare. Trummor spelade Bo Eliasson och bas spelade först Niklas Wellander, men senare ersatte Johan Bruno honom och själv sjöng jag, spelade ibland gitarr och ibland keyboard/Hammond

 

Låtarna nedan är faktiskt inspelade som en riktig skiva, med hjälp av Anders Bergling som mixat och producerat. Skivan spelades in på ABF i Persorp.

 

01 Good morning little schoolgirl

02 Knock on wood

03 Brown eyed girl

04 Messin with the kid

05 Same old blues

06 Wild nights

07 Dust my broom

08 Seacruise

09 Something

10 Dimples

 

Extraspår - som aldrig blev färdigställd, eller var det bara jag som gillade den :-)

XX Let her go and start over

Mr Greens Plug & Play Orchestra

Food4Thought

1988(?)-1990

 

Ljungbybaserat band där vi visserligen inte sydde våra scenkläder, men var musikaliskt hyggligt pretantiösa och skrev all musik själva (utom på slutet när vi kompromissade med några covers som spelades live). Vi hade en replokal på anrika Cafe1 i Ljungby och reporna på söndagarna avslutades alltid med att alla gemensamt sent på söndagskvällen käkade hamburgertallrik på lastbilsfiket på dåvarande Ljungbystop :-)

 

Den slutliga sättningen var Roland Klasson på sång och keyboard, Sussie Johnsson(?) på sång och keyboard, Anders Friberg på bas, Marcus Lönnqvist på gitarr och Niklas Eriksson(?) på trummor. Själv sjöng jag och försökte spelade gitarr och ibland keyboard.

 

Live på Zwampen 1990-02-09

A01.His own Choice

_____24sek mellansnack

A02.Heart to Heart

_____18sek mellansnack

A03.This ain't Love

A04.Pleasure and Pain

A05.Presence of Love

A06.Fire in Ice

A07.Keep what you've got

A08.Dreams

A09.The Final Try

 

B01.Pleasure and Pain

B02.Feel so Good

B03.All in You

B04.Don't walk away

B05.We got a way

B06.Keep what you've got

B07.His own Choice

B08.Vi ska gömma oss i varandra

B09.Heart to Heart

B10.Vi ska gömma oss i varandra

Luhrbrasset

Luhrbrasset's Greatest

Kasettband inspelat 1985-02-20

 

Vänner från Musikskolan i Markaryd. Vi kom alla från Strömsnäsbruk, (utom Gunilla som kom från Markaryd). Maria Malmborg på trumpet, Gunilla Johansson på tvärflöjt, Ola Nilsson på klarinett, Benny Stefanutti på basklarinett, Anders Friberg på trummor och jag på Baryton.

 

01.Can't Help Falling in Love (t/m: Peretti/Creatore/Weiss)

02.Route 66 (t/m: Bobby Troup)

03.Tijuana Taxi (t/m: Herb Alpert)

04.Put Your Hand in the Hand (t/m: Gene MacLellan)

05.Every Breath You Take (t/m: Sting)

06.Can't Help Falling in Love (t/m: Peretti/Creatore/Weiss)